/> Je zal het maar hebben!: Deprie

Over mij

Mijn foto
'Openheid leidt tot begrip' is mijn motto! Daarom deel ik ook hier de ervaringen gevoelens die ik heb als psychisch kwetsbaar persoon op weg naar herstel. Ik heb deze weg al voor een groot deel afgelegd, maar de reis is nog niet afgelopen.

zondag 11 december 2011

Deprie

Helaas heb ik weinig nieuws te melden. Het gaat nog steeds niet echt lekker. Aanvallen, slapeloze nachten, somber en verdrietig en af en toe zo stoned als een garnaal. Dit weekend ben ik voor het eerst op donderdag naar huis gegaan. Wat ik donderdagochtend heb gedaan, weet ik niet meer. Ik weet nog dat we afscheid zouden nemen van iemand en er iemand aan mij vroeg of ik me wel goed voelde want ik keek zo raar uit mijn ogen. Nou het ging dus niet goed, had weer een behoorlijke dip van de nieuwe pillen. Ik ben toen met dat 'ding' naar bed gebracht. Daar ben ik heel diep in slaap gevallen en om half 2 kwam er gelukkig iemand kijken of er nog leven was. Toen werd ik wakker, maar goed ook want om 2 uur zou mijn taxi komen. Een beetje verward, ben ik op mijn taxi gaan wachten, maar die kwam maar niet. De chauff kon de ingang van het terrein niet vinden. Flink wat belminuten later had hij het eindelijk gevonden. Hij was slechts een uurtje te laat. De chauff was behoorlijk geirriteerd en ik zelf was ook flink geladen. We kregen bijna ruzie, maar een verpleegster greep in. Ben in de taxi gestapt en heb tot aan huis niets gezegd. De sfeer was behoorlijk gespannen.
Eenmaal thuis begon de ellende. Voelde me weer zo verdrietig en zag het helemaal niet meer zitten, ik was behoorlijk overstuur.  De afspraak was dat ik in het weekend minder vaak zou bellen naar Den Dolder. Straks moet ik het immers ook alleen doen. Maar ik voelde me zo kut en kwam er zelf niet meer uit dat ik toch maar ben gaan bellen. Maar er was een storing en ik kreeg dus niemand te pakken. Dat was niet goed voor mijn stemming. Maar gelukkig kwam Martin 's avonds thuis en die heeft me weer wat kunnen kalmeren. Vrijdag en zaterdag waren niet veel beter. Aan het eind van de ochtend werd ik weer raar van de pillen en heb 2 uur liggen slapen. Daarna ben ik compleet in de war en behoorlijk deprie. Tot nu toe helpen die pillen nog niet echt, ze lijken het alleen nog maar erger te maken.  Mijn afspraak om minder te bellen, is dit weekend niet gelukt.
Zaterdag zouden we naar de bios gaan, maar ik had weer helemaal geen zin. Toch heb ik me hier overheen gezet en zijn we naar 'Nova Zembla' geweest. Zaten met 5 andere mensen in de zaal, was dus lekker rustig. Had wel moeite met de lange zit, maar heb het toch maar mooi gedaan.
Hoop zo dat de pillen gaan werken en ik me wat happy-er ga voelen.

6 opmerkingen:

 1. Ik hoop ook echt dat de pillen gaan werken. Ik gun je zo een happyer gevoel! Goed van je dat je toch naar de film bent gegaan. Was het nog een beetje een leuke film? Een aanrader?
  Veel succes deze week en hopen op een beter weekend straks!
  Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hou je taai Vivian!
  Knuffel Sherlock

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach lieve Marjoke, ik heb zo met je te doen. Het is ook allemaal triest, en ik vind het niet meer dan normaal dat je af en toe helemaal in een dip zit. Maar je weet het hé, dit hoort bij de stap naar verbetering! En blijf er maar in geloven hoor! Ik las deze week ergens dat het na Altrecht nog ongeveer een jaar duurt vooraleer je er de vruchten van gaat plukken, en misschien is het een troost of een hoop voor je: ik heb het gevoel dat ik zelf ook in stijgende lijn ga. 't Gaat echt nog steeds op en af, wat ook niet anders kan natuurlijk, 't is onmogelijk dat alles in stijgende lijn gaat.
  Marjoke, ik wens voor jou de kracht om je over deze dip heen te zetten, want nadat je op je diepst bent geweest, dán gaat het gebeuren!
  Je bent nog elke dag in mijn gedachten, en gisteren moest ik weer spontaan lachen toen ik dacht aan het oud-oerhollands-kastanje-werp-spel. Je bent zo de moeite meisje, dus zet door, want je komt er wel weer!
  Heel veel moed voor jou! Dikke kus! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Debby, Nova Zembla is wel leuk maar geen topper! Tsja ... de pillen..... heb inmiddels verhoogde dosis en capsules die stof vertraagd afgeven. De vervelende bijwerking dat ik zo suf en verward werd is nu weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Knorrende, speurende Johanneke,
  Thanx ik hou me taai en tot gauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bim bedankt voor je mooie lieve woorden, heel fijn. Ik hoop dat je gelijk hebt, vindt het zelf op dit moment erg moeilijk om hoopvol te blijven. Maar zoals jij altijd zegt: 'Alles komt goed'

  BeantwoordenVerwijderen