/> Je zal het maar hebben!: De psiech en WMO

Over mij

Mijn foto
'Openheid leidt tot begrip' is mijn motto! Daarom deel ik ook hier de ervaringen gevoelens die ik heb als psychisch kwetsbaar persoon op weg naar herstel. Ik heb deze weg al voor een groot deel afgelegd, maar de reis is nog niet afgelopen.

zondag 12 februari 2012

De psiech en WMO

Donderochtend vroeg hadden we een afspraak bij de psiech. Het gesprek niet helemaal zoals ik zou willen, maar ik was niet in staat om dit uit te spreken. Na 10 minuten was ik namelijk al helemaal vastgelopen, kramp, trillingen en niet meer kunnen praten. Ik heb op dit moment weinig vertrouwen in mijn psiech. Hij wekt niet de indruk dat hij mijn klachten begrijpt. Komt zelf niet met ideeën en schrijft alleen recepten voor extra pillen vooe. De pillen worden dus nog verder verhoogd. Het meest teleurgesteld was ik toen hij zei dat hij me over 2 maanden weer wil zien. Ik begrijp dat niet, het gaat helemaal niet goed met me. Uiteindelijk hebben we een afspraak gemaakt voor over 3 weken. Ook gaat hij een psycholoog inschakelen. Ik had dus een slecht gevoel overgehouden en dat gevoel heb ik nog steeds. Het was balen dat mijn extra hulp ziek is geworden, kon er dus ook niet met haar over praten. Ik ben van plan om morgen met de psiech te bellen en uit te leggen hoe ik gesprek ervaren heb.
Donderdagmiddag kwam ook nog de WMO consulente bij ons langs, De maatschappelijk werkster uit DD was hier ook bij. Dit gesprek ging goed, eindelijk iemand die meedenkt. Ik krijg nu een taxipas waarmee ik goedkoop met de regiotaxi kan rijden. Eerder kwam ik daarvoor niet in aanmerking omdat ik teveel verdiende, maar nu hebben ze de inkomensgrens laten vallen. Ook krijg ik zo'n ding, je weet wel zo'n rolding. Binnenkort komt er een leverancier van rolstoelen langs om te passen.  Tsja ... ik zal eraan moeten geloven. Al met al een heftige donderdag.

2 opmerkingen:

 1. Ach schat wat klote alweer. En die rolstoel aanmeten is praktisch helemaal niks, maar mentaal hé. :-( Maar weet je, het wordt beter! Ik heb ooit van iemand horen zeggen dat je pas een jaar na je opname resultaten begint te ervaren, en in mijn geval lijkt het nu pas een beetje te betere kant op te gaan.
  Moed houden is dus de boodschap, maar dat heb je wel, anders zou je nooit al zolang aan het vechten zijn!
  Veel sterkte Marjoke, You Can Do It! ;-)
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief Teigetje
  Mijn ervaring met psychiaters is ook dat ze vooral veel pillen voorschrijven terwijl jij volgens mij veel hulp nodig hebt om te leren leven met je conversie. Goed dat je hebt aangegeven iemand anders te willen! Hou vol en hou je taai, ik denk aan je!
  Knuf van knorretje

  BeantwoordenVerwijderen