/> Je zal het maar hebben!: Weer thuis ......... en wat dan?

Over mij

Mijn foto
'Openheid leidt tot begrip' is mijn motto! Daarom deel ik ook hier de ervaringen gevoelens die ik heb als psychisch kwetsbaar persoon op weg naar herstel. Ik heb deze weg al voor een groot deel afgelegd, maar de reis is nog niet afgelopen.

vrijdag 30 augustus 2013

Weer thuis ......... en wat dan?

Iets later dan gepland, maar ik ben weer thuis. Normaal gesproken zou je je beter moeten voelen als je wordt ontslagen uit een kliniek, zeker als je daar 7 maanden heb doorgebracht. In mijn geval is dat helaas niet zo. Ik voel me nu slechter dan toen ik in januari naar de PAAZ ging. Fysiek gaat het redelijk maar mentaal zit ik in een diep dal. Mijn emoties vliegen alle kanten op en heb me zelf niet echt in de hand. Op momenten voel ik me soms zo wanhopig dat ik niet weet waar ik het zoeken moet. Zo'n bui eindigt meestal in een aanval, een pilletje en dan val ik in slaap. Het is dus best zwaar om het thuis vol te houden, maar in Tiel wisten ze niet meer wat ze met me aan moesten en de spanningen liepen daar ook steeds hoger op. Langer blijven had dus weinig zin, maar heel eerlijk gezegd was ik ook nog niet klaar om naar huis te gaan. Vooral ook omdat er nog zoveel onduidelijk is over het vervolg en de nazorg. En in het PRC (resocialisatie centrum/begeleid wonen) was ik niet op mijn plek en kon ik niet terecht.
Ik ben inmiddels wel begonnen met een proefbehandeling voor mijn conversie in Nijmegen. Met hypnotherapie proberen ze me de controle over mijn lichaam weer terug te krijgen. In een proefsessie hebben ze me getest hoe gevoelig ik ben voor hypnose. Op zich ging dat goed, ik raakte in trance door me te concentreren op een punt op de muur. Maar ook de conversie reageerde op de hypnose. De sessie eindigde in een hele heftige aanval. De sessie hebben we opgenomen en zo kan ik thuis oefenenen met het in trance raken.
Over 2 weken ga ik naar de depressieprofessor. Ik hoop zo dat hij nog iets met medicatie kan doen, want op deze manier houd ik het niet vol.
Hoe en waar de behandeling van mijn depressie verder gaat is nog onduidelijk. Ook is er nog een obesessief compulsieve persoonlijkheidsstoornis die me in de weg zit. Omdat niet bekend is waar ik terecht kom, is de nazorg ook slecht geregeld. Geprobeerd wordt om toch te regelen dat er op korte termijn iemand bij mij thuis komt voor begeleiding, wamt daar heb ik nu juist behoefte aan.

Ik probeer mijn leventje thuis weer een beetje op te pakken. Maar dat valt niet mee als je depressief bent. Toch probeer ik zoveel mogelijk te blijven doen hoe moeilijk ook. Sociale contacten heb ik de laatste tijd nauwelijks onderhouden, omdat ik dat er gewoon niet bij kon hebben. Maar dit is wel iets om weer aan te gaan werken en ik hoop dat jullie daar begrip voor hebben.

Op mijn 'kunstpagina' heb ik alle werken neergezet die ik de afgelopen periode heb  gemaakt. Ook heb ik heel veel over en met mijn gevoel getekend, maar die houd ik liever prive (wordt je ook niet zo vrolijk van :)
1 opmerking:

  1. Hoi Nichtje, als we ooit iets voor je kunnen betekenen laat het ons weten en we doen het. Ook als je het leuk zou vinden als ik/we langskomen, want tot nu toe heb ik er bewust voor gekozen je met rust te laten en via via naar je te informeren. Dikke kus van ons en groetjes aan Martin.
    Uncle Dre

    BeantwoordenVerwijderen