/> Je zal het maar hebben!: Een Courpoen

Over mij

Mijn foto
'Openheid leidt tot begrip' is mijn motto! Daarom deel ik ook hier de ervaringen gevoelens die ik heb als psychisch kwetsbaar persoon op weg naar herstel. Ik heb deze weg al voor een groot deel afgelegd, maar de reis is nog niet afgelopen.

donderdag 26 juli 2012

Een Courpoen

Niet alleen wij hadden de afgelopen 3 weken veel regen ook de moestuin heeft dat gehad. Hierdoor zijn er aardig wat planten gaan rotten. Maar toch valt er wel wat te oogsten, o.a. 2 courgettes. Maar het meest verbaasd was ik over het grote gedrocht dat aan de pompoenplant is gegroeid. Het waren zaadjes van oranje muts pompoenen, maar tot mijn verbazing zit er een heel grote, groen ovaalvormige vrucht aan. Na wat beter bestuderen lijkt het op een hele dikke korte courgette of een groene ovaalvormige pompoen. En ik weet nu ook de oorzaak .... de pompoenplant is vreemd gegaan en heeft met de courgette een vrucht gemaakt. Het is dus een kruising tussen een courgette en een pompoen of tewel een 'courpoen' of een 'pomgette'. Binnenkort volgt het recept voor courpoenesoep.

3 opmerkingen:

 1. Hier heb ik alleen nog maar mannelijke bloemen gezien!!
  Hoe moet dat nou????

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, mijn zoontje kreeg van mijn schoonzus zaadjes uit de hema van pompoenen. Daarnaast staan mijn courgettes, en ja hoor, de pompoen lijkt ook op een courgette. Kan ik nu zeker zijn dat die eetbaar is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sophie, ik heb de courpoen nog niet gegeten. Maar een pompoen en courgette zijn beide eetbaar dus ik verwacht dat de kruising dat ook is. Of ie ook lekker is, is natuurlijk weer wat anders. Gewoon proberen zou ik zeggen.

   Verwijderen