/> Je zal het maar hebben!: Update pillenswitch

Over mij

Mijn foto
'Openheid leidt tot begrip' is mijn motto! Daarom deel ik ook hier de ervaringen gevoelens die ik heb als psychisch kwetsbaar persoon op weg naar herstel. Ik heb deze weg al voor een groot deel afgelegd, maar de reis is nog niet afgelopen.

zondag 31 maart 2013

Update pillenswitchIk ben het paasweekend thuis, maar kan vanwege de gezondheid niet zoveel doen en heb dus mooi tijd om weer eens bij te schrijven. Ik verblijf  nu al al bijna 11 weken op de de PAAZ en het einde is nog niet in zicht.
Ik ben begonnen met het afbouwen van mijn oude antidepressiva (amytriptyline).Veel verdriet, boosheid en veel conversie aanvallen. Ook het begin van het opbouwen van de nieuwe medicatie 'parnate' was afzien. Maar op een gegeven moment begon het heel voorzichtig positief op mijn stemming te werken. Toen sloeg de man met de hamer toe en kreeg ik problemen met mijn bloeddruk. Ik heb last van 'orthostatische hypotensie’.Dit betekent dat ik als ik ga sta staan mijn bloeddruk naar beneden knalt, Een onderdruk van 40 komt regelmatig voor, zelfs een bloeddruk van 40/20 is voorgekomen. Dit speelt nu al enkele weken en ik voel me er beroerd en door en ben verzwakt. Het gevaar is nu dat ik na heel eventjes lopen, flauw val. Ik zit vooral in de rolstoel en ga gelijk op de grond zitten als ik draaierig wordt. Ik slik pilletjes, eet bouillon en drop om mijn bloeddruk op te krikken, maar dit helpt onvoldoende. Ook zijn mijn onderbenen helemaal ingezwachteld om tegendruk te geven.
Vorige week heb ik ervaren wat het gevaar want toen ben ik in de keihard gevallen op de wc. Het leek mee te vallen met 2 blauwe ogen.  Maar ik heb dus ook een een flinke hersenschudding. Simpele handelingen als thee zetten, kraan opendraaien, en tandenpoetsen gingen niet meer. Ook ben ik helemaal in de war dat ik niet meer wist waar ik was, waar ik woonde. Ik was de weg kwijt in het gebouw, herkende mijn kamer niet meer, best angstig allemaal.
Het gaat dus nu echt niet zo lekker. Dit weekend zijn we in Zeeland om de boot in het water te laten. Ik zit bij  mijn ouders thuis in de rolstoel en kan erg weinig doen, flink balen.

Omdat de Parnate zoveel effect heeft op op mijn bloeddruk heeft de psiech in overleg met internist besloten er helemaal mee te stoppen,  een alternatief ziet hij niet. Maar daar is het het laatste woord nog niet over gezegd.Waarom dat mij nu weer moet gebeuren!! Ik ben nu dus de Parnate aan het afbouwen en we zoeken  naar een niveau waarop mijn bloeddruk goed is en de pillen ook nog op mijn stemming werken. Hoop dat dat gaat lukken want anders weet ik het echt ook echt even niet meer.

1 opmerking:

  1. O, lieverd , wat een ellende allemaal . Had ook zoooooo gehoopt dat dit zou werken , maar ik schrik en wordt verdrietig als ik dit zo lees. Hopelijk werkt een lagere dosering waarbij je je ook ok voelt , want dit is K.....!!!!! Stuur je gauw weer een kaartje , heel veelliefs dappere vrouw !!!! van Winnie

    BeantwoordenVerwijderen