/> Je zal het maar hebben!: Opgefokte chauf

Over mij

Mijn foto
'Openheid leidt tot begrip' is mijn motto! Daarom deel ik ook hier de ervaringen gevoelens die ik heb als psychisch kwetsbaar persoon op weg naar herstel. Ik heb deze weg al voor een groot deel afgelegd, maar de reis is nog niet afgelopen.

vrijdag 18 maart 2011

Opgefokte chauf

Zondagavond 21:00 stond de taxi netjes voor de deur om mij naar Den Dolder te brengen. Het was een bekende chauffeur die me vorige keer behoorlijk irriteerde door contstant te zitten chatten met z'n telefoon en voortdurend de radio zapt. Ook stond de radio hard en het was niet mijn smaak.
Zondag moesten we eerst nog een oud dametje afleveren in Utrecht en daarna gingen we door naar Den Dolder. Het bleek dat de chauf eigenlijk om 21:00 klaar was met werken met hij dit laatste ritje nog even als extra zou doen. De weg naar het terrein van Altrecht kon het navigatiesysteem goed vinden, ondanks de harde muziek. Ook was er tussendoor nog best tijd om vrienden en bekenden op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes via zijn telefoon. Maar op het terrein van Altrecht begon de ellende. Ik zelf was er 1x eerder geweest overdag. We hadden toen ook een beetje rondgedwaald maar door het volgen van de bordjes kwamen we uiteindelijk aan op de bestemming. Maar 's avonds blijkt dat dus een heel ander verhaal, want dat is de helft van het terrein afgesloten met slagbomen. We konden dus niet de juiste kant op, in zijn achteruit, weer terug, opnieuw proberen .... Ik had het plattegrondje bij me, maar de chauf was zo opgefokt dat hij niet de tijd nam om daar even rustig op te kijken. We hebben alle wegen die open waren gezien, hij bleef maar rondscheuren. En op een gegeven moment kreeg ik ook nog de schuld want ik moet toch weten waar ik moet zijn. Na 25 minuten rondscheuren, zagen we een dame die naar haar werk ging. Ik heb haar rustig gevraagd hoe we bij Psychosomatiek konden komen. De chauf zat ondertussen maar door te zeuren 'waarom zijn die hekken dicht' en 'wat is dit voor zooitje, is toch niet normaal' etc. Maar gelukkig kon zij mij vertellen hoe we er moesten komen, de chauf had er niks van begrepen. Maar ik weet het nu - en zal dit ook niet meer vergeten- dat wanneer je het terrein opkomt je vrijwel direct het eerste weggetje naar rechts moet nemen en dan kom je er wel. Uiteindelijk was ik om half 11 op bestemming en zelf ook flink opgefokt. Lekker rustig begin van de week!

3 opmerkingen:

 1. Dus niet alles in Den Dolder is: "TuutTuut, dat is snel" ..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je maar de weg weet, dan gaat het snel. Het allereerste kleinetje weggetje rechts en dan ben je er vrij snel.
  Maar het klopt verder wel dat alles in Den Dolder niet zo snel gaat, maar ja ik zelf wil ook alles veel te snel zeggen ze dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je had het eerder over eikeltjes (afscheid Eikenboom), nou deze chauf is er 1 maar dan zonder tjes.... ;)
  DaNa

  BeantwoordenVerwijderen