/> Je zal het maar hebben!: Bezuinigingen GGZ - Teken de petitie!

Over mij

Mijn foto
'Openheid leidt tot begrip' is mijn motto! Daarom deel ik ook hier de ervaringen gevoelens die ik heb als psychisch kwetsbaar persoon op weg naar herstel. Ik heb deze weg al voor een groot deel afgelegd, maar de reis is nog niet afgelopen.

maandag 27 juni 2011

Bezuinigingen GGZ - Teken de petitie!

Zeg ook NEE tegen onrechtvaardige bezuinigingen en teken de petitie op: http://www.ggznederland.nl/actueel.html

 Wij zijn verbijsterd en vooral vreselijk bezorgd

We zijn boos over de manier waarop bezuinigd gaat worden in de geestelijke gezondheidszorg (ggz).
Het kabinet laat de ggz opdraaien voor 35% van de bezuinigingen in de zorg, terwijl ze 10% besteedt! De plannen van het kabinet zijn onrechtvaardig.
De ggz is bereid te bezuinigen. Maar wel graag met onze eigen plannen.
Die duurzaam zijn en meer opleveren.

Lees hier verder:GELIJKE RECHTEN

Ieder mens heeft recht op gelijke behandeling. Toch maakt het kabinet in haar nieuwe plannen onterecht onderscheid tussen patiënten met PSYCHISCHE aandoeningen en die met LICHAMELIJKE klachten. Waarom moet iemand met schizofrenie straks ongelofelijk veel meer betalen dan iemand met de ziekte van Parkinson?
Of kan iemand met een manisch-depressieve stoornis straks door de hoge bijdrage geen zorg meer betalen en een persoon met multiple sclerose wel?

GEVOLGEN

  • Naast de hoge eigen bijdragen voor psychische aandoeningen, gaat er 7% van de ggz-budgetten af. Dit houdt in dat er lange wachtlijsten komen voor deze patiënten die vaak acuut zorg nodig hebben.
  • Een groot deel van onze patiënten zit nu al op een inkomen van 30% lager dan de rest van de bevolking. Het is voor hen extra moeilijk om een betaalde baan te vinden en rond te komen.
  • Als zij de eigen bijdrage moeten betalen is de kans groot dat ze zorg mijden. Denk aan mensen met een psychose die aan zichzelf en anderen schade kunnen toebrengen als ze niet geholpen worden. Het is zeer  onwenselijk en ook onveilig als dit gaat gebeuren.
  • De GGZ-zorg wordt door de maatregelen onbetaalbaar: GGZ is geen luxe-zorg.
Dit kan veel beter. Daarvoor heeft de sector prima alternatieven ontwikkeld. Dit kan uiteindelijk honderden MILJOENEN opleveren. De maatregelen van het kabinet doen niets aan de bestaande knelpunten. Sterker nog, ze belemmeren juist de innovatie in de zorgsector. Het zijn korte termijn bezuinigingen. Geen duurzame bezuinigingen.

ACTIE

Wij willen vooral gelijkheid en rechtvaardigheid. En daarom voeren wij actie.
Zeg ook NEE tegen onrechtvaardige bezuinigingen en teken de petitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten