/> Je zal het maar hebben!: De avonturen van Teigetje in het grote Zeister Eikenbunderbos

Over mij

Mijn foto
'Openheid leidt tot begrip' is mijn motto! Daarom deel ik ook hier de ervaringen gevoelens die ik heb als psychisch kwetsbaar persoon op weg naar herstel. Ik heb deze weg al voor een groot deel afgelegd, maar de reis is nog niet afgelopen.

vrijdag 10 september 2010

De avonturen van Teigetje in het grote Zeister Eikenbunderbos

Sinds donderdag woont Teigetje in het grote Zeister Eikenbunderbos. Hij verblijft daar samen met z'n vriendjes in een kliniek in de vorm van een groene donut ('the green house'). Als het lekker weer is kan Teiger een beetje bijbruinen op het centraal in de donut gelegen terras. In the green house heeft Teiger een eigen kamertje, nummer 16, waar hij de komende 4 weken slaapt. De kamer is nog een beetje saai en Teigetje probeert de wanden een beetje op te fleuren. Dus mocht je nog iets hebben voor aan de wand, stuur het naar het Zeisterbos. The Green House wordt omringd door bos en Teigetje tuurt af en toe uit het raam om te kijken of ie z'n eekhoornvriendjes ziet. Blijven turen Teiger, ze komen vanzelf een keer kijken.

In the Green House wonen 15 andere vriendjes. Ze zijn allemaal aardig en Teigetje voelt zich thuis bij hen. De piepkonijnen houden zich nog verstopt in het bos. Iedereen is verschillend, maar ze hebben 1 ding gemeen en dat is dat ze iets onverklaarbaars hebben, 'ze zijn niet ziek, maar hebben wel klachten'. Rara hoe kan dat? Teigetje kan bijvoorbeeld niet meer zo goed lopen, het enige dat nog goed gaat is lekker stuiteren.

In the Green House wonen ook verschillende hele wijze uilen. Bijvoorbeeld woont er de spiech en verschillende evv'ers (1e verantwoordelijke verpleegkundige), ook zijn er veel therapeuten voor fysio, psychomotore therapie, socio- en systeemtherapie. Deze uilen zijn zo wijs dat ze Teigetje en zijn vrienden afhelpen van hun onverklaarbare klachten. Om dit te laten slagen, wordt er wel veel van Teigetje en zijn vrienden verwacht. Teigetje is dus duidelijk niet op vakantie.

De eerste dagen in the Green House stonden voor Teigetje in het teken van rust. Teiger heeft het woordenboek gepakt uit de kast en bij de 'r' gezocht naar de definitie van rust:  1 toestand die intreedt bij het ophouden van vermoeienis of inspanning: tot ~ komen; iem met ~ laten niet storen 2 slaap 3 stilte 4 -en (muz, sp) pauze. 
Huuh een toestand die intreedt bij het ophouden van vermoeienis? Slapen? Teigetje begrijpt er nog niet veel van. Maar hij is wel gemotiveerd dus hij doet een paar dappere pogingen om toch af en toe op bed te gaan liggen. Ook ziet hij dat al zijn vriendjes dat doen, dus zal dat wel goed wezen. Maar Teiger voelt zich er nog niet fijn bij, z'n koppie gaat malen en er komen allerlei gevoelens op 'm af die 'm juist onrustig maken, ook doen z'n pootjes dan pijn. Hij wil hier eigenlijk voor op de vlucht slaan, het liefst zou hij er keihard voor weg fietsen. Maar de wijze uilen hebben gezegd tegen Teigetje dat ie dat juist niet moet doen, maar het juist moet ondergaan. En de uilen houden de wacht, dus gaat Teiger maar af en toe wat afkoelen door te wandelen en op een bankje te zitten in het grote Eikenbunderbos. Verder praat Teigetje ook met de uilen over hoe ie zich voelt en hoe ie wat rustiger kan worden. Maar dat is nog onvoldoende, de spanning hoopt zich op. Een ontploffing is nabij!


Teigetje moet nog een beetje wennen aan alle regeltjes in the Green House. Meestal wordt ie wat opstandig van regels maar hier gedraagt ie zich (nog) braaf. Hij doet netjes de corvee, dekt de tafel, zet koffie, drinkt gezamenlijk koffie met z'n vriendjes en doet zachtjes tijdens de verplichte rustmomenten. Wel ging ie vanmiddag 5 minuten voor tijd de tafel afruimen en dat mag natuurlijk niet, Foei foei Teiger!! 

De komende weken zal Teiger nog veel gaan meemaken in het Zeister Eikenbunderbos. Blijf zijn avonturen volgen op deze blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten