/> Je zal het maar hebben!: Nu Al t(e)recht?

Over mij

Mijn foto
'Openheid leidt tot begrip' is mijn motto! Daarom deel ik ook hier de ervaringen gevoelens die ik heb als psychisch kwetsbaar persoon op weg naar herstel. Ik heb deze weg al voor een groot deel afgelegd, maar de reis is nog niet afgelopen.

woensdag 1 september 2010

Nu Al t(e)recht?

Gistermiddag was ik lekker aan het fietsen, toen ik opeens Snow Patrol vanuit mijn fietstas hoorde komen. Een onbekend nummer op mijn mobieltje. Het was de psychologe uit Altrecht om te vertellen dat ze besloten hadden om me 4 weken ter observatie op te nemen in de kliniek. 'Ok, dan' was mijn wat matte reactie. We hebben een afspraak gemaakt voor as dinsdag voor een teruggavegesprek. Hierin krijgen we te horen wat hun conclusies en overwegingen zijn. Ook hoor ik dan wat er uit de psychologische test is gekomen.
Daarna ben ik weer doorgefietst, wel ietsje harder dan daarvoor.

Half uur later ging de telefoon weer, was weer de psyschologe. Zij had inmiddels nog wat meer informatie voor me, wat niet kon wachten tot as dinsdag. Er is namelijk volgende week plek in de kliniek voor een observant en ze willen me dan al opnemen. 'Oooh volgende week al, dat is snel!' kwam er ietwat geschrokken uit. 'Maar ik wil niet langer wachten, dus ik ga ervoor'. 

Donderdag 9 september word ik dus voor 4 weken opgenomen in Altrecht Psychosomatiek in Zeist. Ik heb nog heel weinig informatie, dat komt dinsdag allemaal. Maar wat ik er nu van begrijp is dat ze de observatie vooral willen gebruiken om me tot rust te laten komen. Ze gaan Teigetje dus temmen! Zal een rustige periode worden met nog weinig therapieën maar vooral oriënterende gesprekken. Na de 4 weken ga ik weer even naar huis en wordt geëvalueerd welke behandeling wordt gestart (klinisch of de 3-daagse).  

De terugreis naar huis ging vlotjes. Wel moest ik tussen de leeuwen en beren door slalommen. Die kwamen er steeds meer op de weg! Alles begon te landen, behalve Teigetje die begon juist te stuiteren. Was de controle kwijt omdat dit bericht onverwacht kwam, maakte me ernstig zorgen hoe dat met mijn fiets moet, voelde me schuldig dat ik mijn project op het werk niet af kan ronden, was bezorgd of Mart het wel alleen redt............. etc.

Tig emoties verder .... ben ik inmiddels aan het idee gewend. Het is goed nieuws, waar ik ook blij mee ben. Ben er aan toe! Gevoelsmatig heb ik er nog wel moeite mee, kan niet goed accepteren dat ik zo'n traject nodig heb, en zeker geen klinische opname.Maar gelukkig heb ik altijd nog mijn verstand .....

Dus vanaf volgende week 4 weken kuuroord voor mij. Go for it!

2 opmerkingen:

  1. Dapper!!!
    En ken je deze al? “Control is never achieved when sought after directly. It is the surprising outcome of letting go.” joshf James Arthur Ray quotes
    Mag hij bij je collectie? :-)

    BeantwoordenVerwijderen