/> Je zal het maar hebben!: Gepimpte dummy: het resultaat!

Over mij

Mijn foto
'Openheid leidt tot begrip' is mijn motto! Daarom deel ik ook hier de ervaringen gevoelens die ik heb als psychisch kwetsbaar persoon op weg naar herstel. Ik heb deze weg al voor een groot deel afgelegd, maar de reis is nog niet afgelopen.

zaterdag 6 november 2010

Gepimpte dummy: het resultaat!

Van de week schreef ik over mijn onthaast-therapeute die mij als therapie aan het scrappen heeft gezet. En braaf als ik ben, heb ik dit advies opgevolgd. Gewoon even doorpakken; avonden scheuren, knippen, snijden, plakken en plastificeren. En voila, hij is af, mijn gepimpte dummy! Klinkt toch een stuk beter en hipper dan een gescrapte dummy? Het resultaat mag er zijn, ziet er gelikt uit (oordeel zelf maar). Ben er trots op! Of toch niet ....?
Mijn strenge leermeester wees me er heel fijntjes op dat het in het leven niet gaat om het resultaat maar om het proces; dit geldt ook voor dummy-pimpen, het hoeft niet af! Tsja eigenlijk wist ik al wel dat ik een beetje was doorgedraafd, maar toch is ie mooi. Ben dus nog steeds trots op het resultaat maar niet op het proces. Gelukkig nog een leerpuntje...

Eigenlijk is het heel vreemd. Nog niet eens zo heel lang geleden werd mijn resultaatgerichtheid geprezen en beoordeeld als 'boven het gewenste niveau'. Maar nu is dat resultaat opeens niet meer van belang en zit deze competentie me juist in de weg. Hoe pakt mijn beoordeling dan straks uit als ik weer aan het werk ben, een niet op resultaat gerichte beleidsmedewerker kan dat eigenlijk wel?
Er is nog hoop. Want jaren geleden zei  een van de 'hogere heren' van het waterschap al altijd 'alles draait om het proces' (herkenning bij iemand?). En toevallig is dit ook de persoon die mij beoordeeld, dus dat komt wel goed ;)

6 opmerkingen:

 1. Wow, dat is geen scrappen (of wel, ik ben er niet zo in thuis) maar weer een stukje vakwerk! Jij zit echt vol kreatief talent hè?
  Overigens is die hoge heer bij het waterschap inmiddels druk met luiers en flesjes dus die kijkt inmiddels waarschijnlijk ook wel iets anders naar de wereld dan toen :-)

  p.s is de nieuwe Esther Verhoef wat?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt dit is pimpen, heel anders dan scrappen! Die hoge heer is in ieder geval de laatste tijd wel gericht op resultaat - Haha.
  De nieuwe Esther Verhoef, ooh deja vu. Even gegoogeld waar het ook al weer over ging.... oja Dat het niet blijft hangen, zegt meer over mijn geheugen dan over het boek. Leest best lekker weg en is wel aan te raden. Had hem uit de bieb, dus kan m niet aan je uitlenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Eline, leuk dat je reageert. En kan jij nog niet eens lezen wat er allemaal op staat, maakt m nog leuker. Belooft ook wat voor de A4tjes en observantenkaartjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Gewoon tijdschriften, kranten etc uitpluizen op leuke teksten. Deze uitknippen en vervolgens op een boekje ofzo plakken. Ik heb het vervolgens met folie beplakt, zodat het niet losgaat.

   Verwijderen