/> Je zal het maar hebben!: Grote stap gezet!

Over mij

Mijn foto
'Openheid leidt tot begrip' is mijn motto! Daarom deel ik ook hier de ervaringen gevoelens die ik heb als psychisch kwetsbaar persoon op weg naar herstel. Ik heb deze weg al voor een groot deel afgelegd, maar de reis is nog niet afgelopen.

zondag 28 november 2010

Grote stap gezet!

Ik had er enkele weken geleden op m'n blog zelf om gevraagd: 'I wanna be sedated!' Nu is het zover, Teigetje is aan de pil! Ik ben niet zo van de pillen en ik vind het moeilijk om onder ogen te zien dat dat nodig is, maar ja 'Je zal het maar nodig hebben!'

Dat het niet zo heel lekker met me gaat nu ik thuis zit te wachten, is jullie wel bekend. Vorige week bij de overbruggingsgroep kreeg ik toch het nadrukkelijke advies om hulp te zoeken bij de huisarts. 
Dus vorige week heb ik de grote stap gezet en ben bij de huisarts geweest. Ook voor hem was het meteen duidelijk dat ik er niet lekker bijzat en dat hij me zo niet naar huis kon sturen. Nog meer praten, leek hem niet echt een goede optie dus nu heeft hij wat pillen voorgeschreven. Een pilletje dat emoties wat afvlakt en een kalmeringspilletje. Is best troep waaraan je in het begin erg moet wennen en de klachten eerst verergerd.

Ben nu een paar dagen aan de pil en voel me wat vreemd. Soms is het net of ik drugs op heb en stuiter de pan uit (met fietsen heb ik daar goed profijt van), dan weer somber en moe, kan me totaal niet concentreren en ben nog flink prikkelbaar. Ik moet nu vooral voor mezelf gaan zorgen: waar heb ik behoefte aan en waaraan vooral niet? Dit is ook de reden dat ik minder contact heb met sommigen van jullie, hoe pijnlijk ook maar ik kan dat op dit moment er gewoon niet bij hebben. Ik hoop dat de komende weken de pillen zijn werk gaan doen en ik wat lekkerder in mijn vel ga zitten en ik weer wat ruimte krijg voor sociale contacten. Dus eerst een stapje achteruit en dan tien stappen vooruit!

2 opmerkingen:

  1. Hey, die wonderpil wil ik ook! Maar niet te veel van nemen jij hé, jouw emoties moeten eruit komen, dat weet je. ;-)
    Ach lieve Marjoke, alles komt goed. En voel je niet verplicht om hier een tegenreactie te plaatsen. Ik kom hier meelezen, om te weten hoe het met je gaat, niet om je nog meer onder druk te zetten! Btw, heb zelf té weinig tijd. ;-)

    Veel sterkte en dikke kus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey lieve Bim, je bent goed bezig geweest met je leuke reacties, bedankt. Je zet me er zeker niet mee onder druk. Bloggen geeft me juist wat afleiding en dat heb ik even nodig en het haalt juist wat druk van de ketel. Ik kan je de pilletjes overigens niet aanraden en want er zit een gele sticker op dat het je reactievermogen beinvloedt. De bijsluiter heeft het ook vooral over slaperigheid. Vrees dat die fase nog gaat komen. Succes met je laatste 6 weken (kuikuikuikuikuikui) en misschien tot gauw! Doe het rustig aan. Dikke knuffel!

    BeantwoordenVerwijderen