/> Je zal het maar hebben!: 10 toevallige tips

Over mij

Mijn foto
'Openheid leidt tot begrip' is mijn motto! Daarom deel ik ook hier de ervaringen gevoelens die ik heb als psychisch kwetsbaar persoon op weg naar herstel. Ik heb deze weg al voor een groot deel afgelegd, maar de reis is nog niet afgelopen.

dinsdag 13 juli 2010

10 toevallige tips

Vandaag vond ik een mailtje van 'ICM Opleidingen en Trainingen' in mijn mailbox met 'De 10 tips voor Mindfulness leven' als onderwerp. Mijn eerste gedachte was 'Hoe komen ze erbij om dat aan mij te sturen?' Ik heb toch helemaal geen tijd voor al die onzin, heb het hartstikke druk ;) Ik moet toch nog 50 km handbiken, fitnessen, boodschappen doen, werken, m'n blog bijwerken, eten koken, ramen lappen (ik kan zo nog wel even doorgaan). Moet dat, wil ik dat of mag ik dat.......? En dan zou ik ook nog moeten ontspannen tussendoor?

Ik wil jullie de tips niet onthouden, dus bij deze 'De 10 tips voor Mindfulness leven':·  Geef aandacht aan slechts 1 ding tegelijk
·  Plan ontspanningsmomenten in je eigen agenda
·  Ontspan je geest en laat je gedachten los
·  Je ademhaling is de sleutel tot rust
·  Doe even helemaal niets 
·  Kijk om je heen alsof je voor de 1e keer kijkt
·  Geniet van het huidige moment
·  Beweeg, eet en drink met aandacht
·  In geval van stress: haal 3x ontspannen adem
·  Vergeet nooit te lachen :)

2 opmerkingen:

  1. Leuk blog zus. Ik zie dat je het aardig vol houdt om iedere dag een stukje te schrijven. Ik zal mijn voordeel proberen te doen met de 10 tips die je hebt gegeven. Hou je taai!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad. Lekker sporten helpt echt ontspannend en je kan energie kwijt! Ook als je je moe voelt maakt sport je vaak weer actiever/energieker

    BeantwoordenVerwijderen